چطور یک لپ تاپ خوب بخریم؟
به دنبال خرید یک لپ تاپ جدید هستید؟ شاید تصور کنید که تهیه لپ تاپ، کار دشواری نباشد و با مراجعه به مراکز فروش، می توانید سیستم مورد نظر خود را تهیه کنید. این ذهنیت درست نیست و برای تهیه یک لپ تاپ مناسب، باید اطلاعات کافی داشته باشید یا از یک متخصص کمک بگیرید. قصد داریم به صورت کاملا تخصصی به بررسی نحوه خرید لپ تاپ بپردازیم. با ما همراه باشید تا طی پنج مرحله لپ تاپ مورد نیاز خودتان را انتخاب کنید :
1- نیاز های خود را تعیین کنید :
مرحله اول: در مورد استفاده های اصلی خود برای تهیه یک لپ تاپ فکر کنید.
مرحله دوم: جوانب مثبت لپ تاپ را در نظر بگیرید.
مرحله سوم: جوانب منفی لپ تاپ را در نظر بگیرید.
مرحله چهارم: بودجه خود را تنظیم کنید.
2- سیستم عامل مورد نظر خود را انتخاب کنید :
مرحله اول: سیستم عامل خود را انتخاب کنید.
مرحله دوم: برنامه هایی که استفاده می کنید را در نظر بگیرید.
مرحله سوم: جوانب مثبت و منفی ویندوز را در نظر بگیرید.
مرحله چهارم: جوانب مثبت و منفی مکینتاش را در نظر بگیرید.
مرحله پنجم: جوانب مثبت و منفی لینوکس را در نظر بگیرید.
3- در مورد مدل سیستم خود تصمیم گیری کنید :
مرحله اول: در مورد سایز لپ تاپ خود فکر کنید.
مرحله دوم: جوانب مثبت و منفی نوت بوک را در نظر بگیرید.
مرحله سوم: جوانب مثبت و منفی لپ تاپ استاندارد را در نظر بگیرید.
مرحله چهارم: جوانب مثبت و منفی لپ تاپ های ترکیبی را در نظر بگیرید.
مرحله پنجم: جوانب مثبت و منفی اولترابوک را در نظر بگیرید.
مرحله ششم: در مورد دوام و ماندگاری لپ تاپ فکر کنید.
مرحله هفتم: رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید!
4- بررسی مشخصات
مرحله اول: مشخصات سیستم مورد نظر خود را بررسی کنید.
مرحله دوم: با CPU و کارکرد آن آشنا شوید.
مرحله سوم: با RAM و کارکرد آن آشنا شوید.
مرحله چهارم: با کارت Graphics و کارکرد آن آشنا شوید.
مرحله پنجم: فضای ذخیره سازی را بررسی کنید.
مرحله ششم: پورت های خروجی را بررسی نمایید.
مرحله هفتم: درایو های نوری را بررسی کنید.
مرحله هشتم: وضوح صفحه نمایش خود را بررسی کنید.
5- خرید لپ تاپ
مرحله اول: تحقیق کنید.
مرحله دوم: گارانتی سیستم را بررسی کنید.
شاید شما هم تا کنون هنگام خرید لپ تاپ، با سوالات و ابهامات زیادی از جمله اینکه ، کدام برند بهتر است ؟ چه اندازه و نوع صفحه نمایشی مناسب تر است ؟ سرعت و نوع پردازنده چگونه باشد ؟ کارت گرافیک و مقدار حافظه رم چقدر باشد ؟ HDD بهتر است یا SSD ؟ میزان ظرفیت و شارژ دهی باتری چه اندازه باشد ؟ امکانات جانبی و پشتیبانی از پورت ها و …. روبرو شده باشید و شاید حتی گاهی تحقیق و پرس و جو از اهل فن هم، به شما برای انتخاب مناسب و یک خرید آگاهانه کمکی نکرده باشد. در این مقاله به طور کامل هرآنچه که برای انتخاب یک لپ تاپ متناسب با نیازتان لازم است بدانید را ، توضیح داده ایم.
انتخاب یک لپتاپ مناسب کار سختی نیست. اما نداشتن آشنایی با خصوصیات این دستگاه ها می تواند تصمیم گیری را برای خریدار ، بسیار پیچیده و مشکل سازد. در مقابل توجه به بعضی جزئیات ساده ولی در عین حال مهم ، می تواند ضامن یک خرید ایدهآل باشد. برای تهیه یک لپ تاپ مناسب توجه به دو نکته اساسی ضروری است: نکته اول کاربردی است که از دستگاه انتظار دارید و نکته دوم ، بودجه ای است که می خواهید به این کار اختصاص دهید. توضیحاتی که در ادامه خواهیم داد ، شما را با نکاتی آشنا می کند که با در نظر گرفتن آنها می توانید در بازار متنوع لپ تاپ، انتخابی درست، آگاهانه و لذت بخش داشته باشید.
اما به سراغ یکی از مهمترین پارامتر ها میرویم:
برند :
برای بیشتر خریداران ، برند مطرح ، یکی از پارامتر های مهم در انتخاب لپ تاپ مناسب است. درست است که برند می تواند تا حدودی نشان دهنده کیفیت و دوام یک محصول باشد، اما واقعیت این است که در بازار حرفه ای و رقابتی امروزی، نام تجاری کمتر بحث برانگیز است. اغلب تولیدکنندگان ، محصولات خود را در قالب سری ها و مدلهای مختلف و با قدرت، کیفیت و اندازه های متفاوت طراحی و ارائه می کنند تا بتوانند نیازهای متنوع کاربران را تحت پوشش قرار دهند.
معمولا افرادی که به دنبال خرید لپتاپ هستند، نسبت به برند کالا حساسیت زیادی دارند. این حساسیت تا حدی قابل توجیه است ، چرا که کیفیت ساخت محصولات شرکتهای مختلف ، با هم متفاوت است.
با نگاهی به وبسایت های معتبر دنیا مانند globalbrandsmagazine ، cnet ، laptopmag ، digitaltrends میبینیم که هر یک به ترتیبی برترین برند های لپ تاپ در دنیا را رده بندی کرده اند یکی بر اساس محبوبیت برند ، یکی میزان فروش در بازار دیگری کیفیت ساخت یا قیمت و صرفه اقتصادی ، طراحی، پشتیبانی، نوآوری و .. واقعیت این است که دو وبسایت یکسان پیدا نمیکنید که یکسان لپ تاپ ها را رده بندی کرده باشند .
ضمن اینکه بسته به کشوری که خریدار در آن زندگی میکند انتخاب برند میتواند متفاوت باشد مثلا در آمریکا برند اچ پی پر فروش تر و محبوب تر است نسبت به ایسوس ، حال آنکه در کشور های آسیای شرقی مثل تایلند مالزی این موضوع عکس میباشد.
ما به شما پیشنهاد میکنیم برندی را انتخاب کنید که در کشورتان پر فروش تر باشد و به اصطلاح بورس بیشتری داشته باشد تا بعدها جهت خدمات و تامین قطعات به مشکلی برخورد نکنید.
در ایران پرفروش ترین برند های لپ تاپ به ترتیب لنوو ،ایسوس ،ایسر، اپل ، ام اس آی ، اچ پی ، مایکروسافت ، دل و ریزر می باشند .
کیفیت ساخت :
دو برند اپل و مایکروسافت، از نظر کیفیت ساخت و قطعات در سطحی بالاتر از بقیه برندها قرار دارند اما در عمل تفاوتی میان کیفیت ساخت، کارایی و عملکرد بین محصولات برندهایی مانند لنوو، ایسوس، دل، اچ پی ، دل و ایسر وجود ندارد و همگی جزو بهترینهای حال حاضر دنیا هستند.
دسته بندی لپتاپها بر اساس رده کاربردی:
التراپرتابل ها (نت بوک) : این گروه با سایز ۱۰تا ۱۲ اینچی، سبکترین لپتاپهای موجود در بازار هستند و وزن آنها حدودا تا یک کیلوگرم است. بنابراین برای کسانی که دائم در سفر هستند مناسبند. این لپتاپها بسیار سبک هستند، باتری آنها بادوام است و از طراحی زیبایی برخوردارند. فشرده بودن اجزا و محدودیت فیزیکی باعث می شود این گروه از لپتاپها قدرت سخت افزاری پایینی داشته باشند.
الترابوکها : این دسته برای افرادی که در طول روز مجبورند دستگاه خود را همراه خود حمل کنند مناسب است. الترابوکها دارای سایز ۱۲ تا ۱۵ اینچی و وزن ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم هستند. این دستگاه ها به طور معمول مجهز به پردازنده های کم مصرف سری U و درایوهای SSD بوده و ظاهری جذاب و قدرتی متوسط دارند. این محصولات ، بیشتر برای مصارف شخصی ، اداری ، دفتری ، خانگی مناسبند.
هیبریدی (تبدیل شونده): لپ تاپ های هیبریدی بیشتر برای استفاده های عمومی و روزمره مناسب هستند، با یک چرخش یا با جدا شدن نمایشگر از بدنه به یک تبلت تبدیل می گردد. موفق ترین محصولات این گروه سری Surface مایکروسافت است. این محصولات عمدتا سایز 10 تا 13 اینچی دارند و مجهز به پردازنده های کم مصرف و درایوهای SSD، نمایشگر لمسی هستند. گروه تبدیل شونده ها ، قیمت بالا و اکثر آنها توان سخت افزاری متوسطی دارند.
لپتاپهای صنعتی
لپتاپهای صنعتی برای صاحبان و کارکنان کارخانجات، شرکتها و تولیدی ها مناسب است. محافظت از اطلاعات برای این اشخاص اهمیت زیادی دارد. وزن و ضخامت اغلب این دستگاه ها زیاد است وبه دلیل برخورداری از بدنه قدرتمند، در شرایط نامساعد مانند گرد خاک ، رطوبت محیط و دمای نامناسب عملکرد بهتری دارند .لپتاپهای صنعتی از درگاه های متعدد و قفل های امنیتی مانند حسگر اثر انگشت بهره می برند. این دستگاه ها از کلیدهای بیشتری برخوردارند و تاچپد آنها دستورهای بیشتری را پشتیبانی مینماید. نمایشگر اکثر لپتاپهای صنعتی، روکش مات دارد و این ویژگی کمک میکند در محیط باز، انعکاس نور آفتاب، ایجاد مزاحمت نکند.
لپتاپهای مخصوص بازی و کارهای گرافیکی
نوبت به گیمر های حرفه ای و علاقه مندان به بازی می رسد. لپتاپهای گیمینگ ، بزرگ و سنگین هستند و ضخامت بیشتری نسبت به دیگر سری ها دارند. این لپتاپها به جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده های گرافیکی مجهز شده اند تا اجرای بازی های سنگین گرافیکی را ممکن سازند. همچنین از سیستم خنک کننده قوی با خروجی های بزرگ هوای گرم برخوردارند و چراغهای LED و طراحی و رنگهای متفاوت، ظاهر پر ابهتی به آنها می بخشد. بعضی از این لپتاپها به دلیل بهره گیری از سخت افزار بسیار قدرتمند می توانند جایگزین کامپیوترهای دسکتاپ شوند. بعضی از طراحان از این نوع لپتاپها برای طراحیهای سهبعدی استفاده می کنند. این لپتاپها از نمایشگری بزرگ با وضوح تصویری بالا برخوردارند که به روکش مات مجهز هستند. . این لپ تاپ ها گران قیمت هستند و وزن بالایشان، حمل و نقل آنها را دشوار می سازد.
لپتاپهای ردهی کاربری عمومی
این گروه که به عنوان لپتاپهای میان رده و اقتصادی شناخته می شوند، از لحاظ خصوصیات سخت افزاری بسیار متنوع اند. سایز نمایشگر این لپتاپها بین ۱۴ تا ۱۵.۶ اینچ است. شرکتهای سازنده عموما برای این دستگاه ها، بدنه ای پلاستیکی در نظر میگیرند و به این ترتیب با کاهش قیمت، طیف گسترده تری از کاربران را به سمت این محصولات جلب می کنند. این دسته از لپتاپها از قطعات متنوعی برخوردارند و برای اکثر کاربردهای روزانه مانند استفاده از اینترنت و کار با نرم افزارهایی مثل آفیس مناسبند. این گروه به خوبی نیاز دانشجویان، دانش آموزان، کارمندان و سایر افرادی را که به قدرت سخت افزاری خیلی بالا و حرفه ای احتیاج ندارند، تامین می کند. این لپتاپها به طور متوسط 2 کیلوگرم وزن دارند.
(مثلا اگر برای حسابداری یا فعالیت های مشابه که با اعداد سر و کار دارند ، باید توجه داشته باشید که لپ تاپ های کم تر از 15 اینچ برای شما مناسب نیستند ، زیرا قسمت نام پد ندارند)
سیستم عامل
لپ تاپ ها معمولا دارای سیستم عامل های متفاوتی هستند. یا ممکن است اصلا بدون سیستم عامل ارائه شوند . در بازار امروز بیشتر سیستم عامل ویندوز و مک مورد استفاده قرار می گیرد. برخی دارای سیستم عامل های ، لینوکس،کروم … نیز میباشند .بهتر است در مورد سیستم عامل های مرسوم به طور مختصری بدانیم تا انتخاب بهتری داشته باشیم.
متداول ترین سیستم عامل مایکروسافت ویندوز میباشد که بیشتر نیازهای کاربران را پوشش میدهد. اگر لپ تاپ خریداری شده سیستم عامل نداشت این موضوع چندان مشکل ساز نمیباشد چرا که پس از خرید لپ تاپ میتونید هر سیستم عاملی که تمایل دارید را روی لپ تاپ نصب نمایید.
پردازنده مرکزی (CPU):
مهمترین فاکتور در ویژگیهای سختافزاری یک دستگاه، پردازندهی آن است که وظیفه پردازش دادهها را به عهده دارد. در حال حاضر تولید پردازندهی لپتاپها در انحصار دو شرکت Intel و AMD میباشد که در این بین Intel سهم بیشتری در بازار دارد.
پردازندههای Intel : در ابتدای بحث بهتر است با نحوه نامگذاری پردازندههای اینتل آشنا شویم.
در این پردازنده ها اولین کلمه و عبارت سمت چپ شرکت تولید کننده مشخص می شود و پس از آن عبارت هایی دیده می شود که نسل پردازنده ،مشخصات و توانایی پردازش را مشخص میکند. به عنوان مثال: Intel core i7 11370H همچنین در انتها پسوند های شناسایی دیگری نیز مشاهده می شود که مقدارتوان مصرف این پردازنده ها را نشان می دهد. با توجه به نیاز شما میتوانید از پردازنده های مختلف جهت کاربردهای متفاوت استفاده کنید. سری های مختلف در پردازنده های اینتل وجود دارد که قیمت ها و مشخصات متفاوتی دارند. به عنوان مثال می توانید پردازنده های کم مصرف، و متوسط، پردازنده هایی با توان بالا و پردازنده هایی با توان بسیار بالا و نسلهای جدید را در این سری مشاهده کرد.
بسیاری از افراد گمان می کنند که عدد بیان شده در مدل پردازنده ها (مثلا core i5) نشان دهنده تعداد هسته می باشد ، اما این گونه نیست ، این اعداد تنها بیانگر توان نسبی در پردازش هستند
اینتل تقریبا هر ساله نسل جدید پردازندههای خود را معرفی میکند. دورقم ابتدای مدل پردازنده مشخص کننده نسل پردازنده است. نسلهای مختلف پردازندههای اینتل علاوه بر بهبود بخشیدن به فناوری ساخت و ارتقای خصوصیاتی مانند فرکانس هسته و حافظه کش، تغییرات دیگری نیز داشتهاند که باعث افزایش توان پردازشی و مصرف کمتر انرژی میشود.مثلا یک مدل پردازنده اینتل i5 سری U نسل ۸ نسبت به مدل مشابه نسل ۶ توان پردازشی تقریبا دو برابر دارد.
در ادامه شما را با سریهای مختلف پردازندههای اینتل آشنا میکنیم:
پردازندههای کم مصرف Atom :
این سری از پردازندهها جزو ارزان قیمتترین پردازندههای اینتل بوده و بیشتر در اولترا پرتابلها ، مینیلپتاپها و لپتاپهای هیبریدی به کار میرود. قدرت پردازش آنها محدود و مصرف انرژی آنها بسیار پایین است. این مسئله باعث افزایش شارژدهی باتری میشود اما عملکرد ضعیفی را ارائه میدهند.
این پردازندهها برای وبگردی و مشاهده فیلم مناسبند، اما برای انجام کارهای سنگین تر پیشنهاد نمیشوند.
پردازندههای سلرون و پنتیوم :
این پردازندهها در دو نوع دو هستهای و چهار هستهای عرضه میشوند و فقط برای انجام کارهای معمولی مانند وبگردی و کارهای روزمره مناسبند.
سلرونها نسبت به پنتیومها ارزانتر هستند و شارژ دهی بالاتری دارند.
سری U :
این پردازندهها ، جزو پردازندههای کممصرف شرکت اینتل هستند که با وجود مصرف پایین انرژی، از قدرت بالا و عملکرد مناسبی برخوردارند.
سری HQ و HK :
اگر به دنبال یک لپتاپ حرفهای هستید، پردازندههای چهارهستهای سری HQ بهترین انتخاب ممکن است. در این پردازندهها میتوان با استفاده از قابلیت هایپر تردینگ، ظرفیت پردازشی را به به صورت مجازی بالا برد . پردازندههای سری HK نیز برای امور گرافیکی مناسب هستند و از قابلیت اورکلاک پشتیبانی می کند
سریXeon :
شرکت اینتل سری پردازندههای Xeon را برای لپتاپهای بسیار قدرتمند ارائه کرده است. این پردازندهها توانایی پردازش اطلاعاتی مانند شبیه سازیها، پویانماییها و اهداف پزشکی و مهندسی را دارند. همچنین از هایپر تردینگ و توربو بوست نیز پشتیبانی میکنند. به همین دلیل لپتاپهایی که از این پردازندهها برخوردار هستند از قیمت بسیار زیاد و شارژ دهی باتری کمتری برخوردارند
در پایان بد نیست که با عملکرد ۵ نسل متداول پردازندههای اینتل آشنا شوید. با بررسی این ۵ نسل مشخص می شود که کارایی پردازندههای اینتل در طی نسلهای مختلف، تا چه حد بهبود یافتهاند. در تستهای انجام شده، شرایط برای پردازندههای مختلف یکسان بوده است. لیست پردازندههای به کار رفته همراه با معماری ریزپردازنده به شرح زیر میباشد:
AMD :
در حال حاضر جدید ترین سری پردازنده های شرکت AMD پردازنده های ryzen می باشند .اگر بخواهیم پردازنده های AMD را با intel مقایسه کنیم سری ryzen در AMD به خوبی با سری core i در intel رقابت می کند . پردازنده های ryzen نیز دارای شماره برای رده بندی می باشند
که عبارت هستند ازryzen (3,5,7,9) هرچه این عدد بالا تر باشد قدرت پردازش آن نیز بالا تر و بهتر است مثلا پردازنده های ryzen 3 برای فعالیت های معمولی مناسب هستند در مقابل ryzen (5,7,9) برای فعالیت های سنگین تر مانند : امور گرافیکی ، بازی ، تدوین فیلم و.. استفاده می شوند
پسوند G نشانگر این است که داری کارت گرافیک مجتمع است .هر یک از این پردازنده ها کار برد های متفاوتی دارند که با توجه با نیازتان می توانید از آن ها بهره ببرید
در پایان ، اگر در مقایسه دو مدل سی پی یو تردید داشتید و توضیحاتی که داده شد ، به شما کمکی نکرد ، جهت مقایسه دو مدل پردازنده متفاوت از روش زیر استفاده کنید:
به عنوان مثال چنانچه میخواهید پردازنده های Intel Core i7 10750H و ryzen 7 4700U را مقایسه کنید عبارت پایین را در گوگل جستوجو نمایید :
Intel Core i7 10750H VS ryzen 4700U
این روش را میتوانید برای مقایسه دو مدل کارت گرافیک نیز استفاده کنید.
کارت گرافیک یا پردازنده گرافیکی (VGA):
لپ تاپ های میان رده در بیشتر موارد دارای پردازنده گرافیکی یکپارچه هستند که برای استفاده های روزمره گزینهای معقول به حساب می آیند. اما نمیشود از آنها توقع انجام کارهای گرافیکی سنگین داشت. کارت گرافیک جانبی و قدرتمندی در لپ تاپ ها تعبیه شده اند که می تواند سرعت پردازش سنگین و عملیات های گرافیکی را افزایش دهند. در بسیاری از لپ تاپ های گیمینگ و گرافیکی شاهد کارت گرافیک های فوق حرفه ای هستیم که میتوانند از لحاظ پردازش با دسکتاپ ها رقابت داشته باشند. اگر تمایل به انجام امور حرفه ای گرافیکی ندارید کارت گرافیک داخلی لپ تاپ(کارت گرافیک مجتمع) می تواند به خوبی نیازهای شما را برطرف کند.
کارتهای گرافیک، وظیفهی رندر تصاویر و ساختارهای ۳ بعدی انیمیشنها و بازیهای ویدئویی را بر عهده دارند و به پردازشهای ریاضی سرعت می بخشند. کارت گرافیک از یک حافظهی اختصاصی به نام VRAM برخوردار است.جهت پردازش های گرافیکی سنگین حداقل چهار گیگابایت حافظه گرافیکی نیاز میباشد. قدرت پردازشی کارتهای گرافیکی بسیار بالا است، به طوری که گاهی در انجام فعالیتهای سنگین و نیمه سنگین، به کمک CPU میآید و باعث سرعت بخشیدن به کارها میشود. به همین دلیل امروزه در اغلب لپتاپها علاوه بر کارت گرافیک مجتمع، از کارتهای گرافیکی مانند کارتهای سری GeForce و Radeon شرکتهای NVIDIA و AMD نیز استفاده میشود. همچنین گاهی در بعضی سیستمهای حرفهای، شاهد حضور کارتهای گرافیکی Quadro، Tesla، Radeon Pro و FirePro هستیم که از محصولات همین دو شرکت هستند.
رم لپ تاپ (RAM):
رم که با نام حافظه موقت نیز شناخته می شود محلی هست برای ذخیره سازی برنامه های در حال اجرا. ظرفیت رم در لپ تاپ ها می تواند تاثیر مستقیم روی سرعت و اجرای فرامین داشته باشد. رم ها از جمله قطعاتی هستند که قابلیت ارتقاء دارند. رم ها دارای استانداردها و ظرفیت های متفاوتی میباشند ،این ظرفیت تاثیر مستقیمی بر سرعت اجرایی دستگاه دارد. برای استفادههای معمولی و روزمره ۴ تا 8 گیگابایت و برای استفادههای حرفهای، 16 گیگابایت و بالاتر ظرفیت مناسبی است. رم لپتاپها به سادگی و با رعایت نکاتی کوچک مانند باس یا استاندارد ساخت آن، قابل ارتقاع است.
رمهای کامپیوتر و لپتاپ دارای چند استاندارد متفاوت هستند. از استانداردهای فعلی موجود در بازار میتوان به DDR3 و DDR4 اشاره کرد.
هارد دیسک (HDD)و اس اس دی(SSD):
اطلاعات لپ تاپ روی هارد دیسک ذخیره می شود. امروزه علاوه بر هارد های HDD ، هارد های SSD نیز استفاده می شود. هارد های HDD قدیمی تر بوده ولی قیمت مناسبی دارند . اس اس دی ها ده ها برابر سرعت بالاتری نسبت به HDD ها دارند که این میتواند تاثیر بسیاربالایی بر روی سرعت لپ تاپ و سیستم عامل ها داشته باشد. همچنین ، قیمتشان نیز بیشتر است . امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد اس اس دی هایی با ظرفیت های بالاتر هستیم. . این حافظه های پر سرعت در برابر ضربه و شوک نیز مقاومند، که این نکته میتواند در انتخاب آگاهانه شما تاثیر گذار باشد. برخی از لپ تاپ های امروزی از هر دو استاندارد استفاده می کنند تا کاربر در شرایط و نیازهای متفاوت از هر دو استاندارد حافظه های امروزی بهرمند شود.اگر خواهان سرعت بالاتر هستید به نوع حافظه لپ تاپ توجه داشته باشید.
باتری
مشخصه اصلی در باتری لپ تاپ میزان شارژ دهی آن میباشد که با تعداد سلولها ظرفیت و وات ساعت باتری بیان می شود. تعداد سلولها آنقدرها هم مهم نیست و ظرفیت و وات ساعت باتری مشخصه ی اصلی به حساب می آید. توجه داشته باشید که مصرف باتری شما ، ارتباط مستقیمی با نوع پردازنده و کاری که انجام می دهید دارد.
نمایشگر
در نمایشگر لپ تاپ پارامتر هایی چون وضوح تصویر، میزان روشنایی، پوشش صفحه نمایش و پنل نمایشگر مورد توجه قرار می گیرد. وضوح تصویری و رزولوشن با دو پارامتر به عدد نمایش داده میشود که نمایانگر مقدار پیکسل در سطر و ستون است .مثلا مفهوم رزولوشن 768×1366 این است که در هر سطر از نمایشگر 1366 پیکسل و در هر ستون آن 768 پیکسل وجود دارد.هرچه مقدار پیکسل نمایشگر بیشتر باشد نمایشگر می تواند جزئیات بیشتری را به نمایش بگذارد. امروزه شاهد نمایشگرهای معمولی وفوق حرفه ای هستیم که میتوانند وضوح تصویری عالی داشته باشند. از پارامترهای دیگر، پنل نمایشگر است که می تواند در کیفیت دید شما نقش موثری داشته باشد. صفحه نمایش لپ تاپ ها در انواع مات و براق قابل دسترسی است. درست است که انواع براق، تصاویر و رنگهای زنده ای را به نمایش می گذارند اما انعکاس نور در آنها میتواند کمی آزار دهنده باشد. نمایشگر های مات میتوانند چشم را کمتر خسته کنند. رایجترین نمایشگرها در لپتاپها، پنلهای HD با رزولوشن 768×1366 می باشد که برای کاربردهای روزانه مناسب است. اما برای انجام کارهای گرافیکی مثل تدوین مدلهای Full HD با رزولوشن ۱۰۸۰×۱۹۲۰ توصیه می شود. این محصولات اکثرا دارای روکش های مات صفحه نمایش می باشند.
برای نشان دادن رزولوشن نمایشگر از عبارات مخفف استفاده می شود که موارد زیر بیشترین کاربرد را دارند:
High Definition (HD) : وضوح تصویر ۷۶۸×۱۳۶۶ پیکسل
High Definition Plus (HD+) : وضوح تصویر ۹۰۰×۱۶۰۰ پیکسل
Full HD (FHD) : وضوح تصویر ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل
Quad HD (QHD) : وضوح تصویر۱۴۴۰×۲۵۶۰ پیکسل
Ultra HD (UHD) یا 4K: وضوح تصویر۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل
روشنایی: میزان روشنایی صفحه نمایش را با واحد Nit می سنجند. هرچه عدد آن بیشتر باشد نوری هم که از نمایشگر خارج می شود بیشتر است و استفاده از آن در محیطهای باز و روشن آسانتر است. البته نور بیشتر، باتری بیشتری نیز مصرف می کند. میانگین میزان روشنایی در لپتاپها 180Nit است که در بعضی مدلها این عدد به 400 میرسد.
پوشش نمایشگر: دونوع پوشش مات و براق بر روی نمایشگرها به کار میرود. پوششهای براق رنگهای بهتر و زنده تری نمایش می دهند اما این نمایشگرها مثل آینه عمل می کنند و تصویر کاربر و نورهای اطراف را انعکاس می دهند. به همین دلیل چشم را زودتر خسته می کنند و استفاده از آن در محیط باز و پر نور به راحتی ممکن نیست.
در مقابل استفاده از نمایشگرهایی که پوشش مات دارند در محیط های باز و روشن راحت تر است و چشم را نیز کمتر خسته می کنند.
پورت ها و امکانات جانبی:
مواردی همچون تعدادUSB ، درگاه HDMI ، پورت شبکه (LAN) ، وبکم ، خروجی VGAو درایو نوری از مواردی هستند که باید در انتخاب لپ تاپ به آنها توجه داشته باشید ، برخی از این امکانات مانند درایو نوری یا وبکم را میتوانید با استفاده از دستگاه های اکسترنال (خارجی) فراهم نمایید. داشتن ورودی و خروجی های متعدد می تواند برای یک دستگاه مزیت باشد.
طراحی
ظاهر دستگاه و کیفیت ساخت آن نکته ای است که نمی توان هنکام انتخاب یک محصول به آن توجه نکرد. مواردی مثل جنس و رنگ بدنه و شفاف یا مات بودن آن در زیبایی ظاهری لپ تاپ تاثیر دارد. بعضی جزئیات مثل طراحی و اندازه قاب نمایشگر، میزان انحنا در حاشیه و لبهها، شکل قرارگیری لولاها، جای تعبیه درگاهها، امکانات اطراف صفحهکلید و محل قرارگیری دست از مواردی است که توجه به آنها هنگام انتخاب کالا ضروری به نظر می رسد. به طور کلی ضخامت بیشتر یک لپ تاپ از جذابیت ظاهری آن کم می کند ولی ممکن است این مورد به علت استفاده از سخت افزارهای قوی باشد که در این مورد بهتر است از ضخامت زیاد دستگاه صرف نظر کرداولترابوک ها از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار هستند. لپ تاپ های هیبریدی هم از انواع زیبای لپ تاپ ها به حساب می آیند. علاوه بر زیبایی ظاهری حتما به نوع طراحی و کیفیت ساخت آن نیز باید توجه کرد.
سیستم خنک کننده لپ تاپ
از آن جایی که لپ تاپ ها فضای کمی دارند سیستم خنک کننده و تهویه ضعیف تری نسبت به انواع دسکتاپ دارند. البته با پیشرفت تکنولوژی سیستم های خنک کننده مدرن و جدیدی برای لپ تاپ های نسل جدید فراهم شده است.استفاده از خنک کننده های جانبی مثل کول پد ها می توانند به سلامت لپ تاپ شما کمک شایان توجهی کند .
توصیه میکنیم برای خنک تر ماندن لپ تاپ و در نتیجه افزایش طول عمر دستگاه از کول پد های استاندارد استفاده نمایید.
وزن و قابلیت حمل
ذهن خریداران هنگام انتخاب یک کالا بیشتر متوجه قدرت سختافزاری، برند، نمایشگر و طرح ظاهری است و کمتر به وزن دستگاه اهمیت می دهند. در حالی که مدت زمان استفاده ومیزان جابجایی لپتاپ اهمیت زیادی در انتخاب یک محصول دارد. مثلا شخصی که به طور مداوم به لپ تاپ خود نیاز دارد و باید آن را همیشه همراه خود داشته باشد، بهتر است دستگاهی با سایز ۱۳ یا ۱۴ اینچی انتخاب کند که وزن کمتری دارد. یکی دیگراز علل وزن دستگاه بهره گیری از سخت افزارهای مختلف با قدرت های متفاوت است.
نتیجه گیری
در نهایت باید گفت که انتخاب یک دستگاه مناسب ارتباط مستقیمی با نیاز کاربر داشته که با توجه به موارد ذکر شده در این مقاله می توانید بهترین و آگاهانه ترین انتخاب خود را تجربه کنید. فروشگاه اینترنتی پازل کامپیوتر با ارائه جدیدترین لپ تاپ های موجود در بازار ایران به همراه اطلاعات کامل و همچنین نقد وبررسی های تخصصی محصولات و بسیاری امکانات بی نظیر دیگر لذت یک خرید آگاهانه را برای شما رقم خواهد زد.
شما نیز می توانید تجربیات و نظرات خود را برای انتخاب یک لپ تاپ مناسب، با ما در میان بگذارید.
شاید این محصولات را دوست داشته باشید
تبلت مایکروسافت (درحدنو) SURFACE PRO 6 ️️CI7/16GB/512SSD/INT
34,000,000 تومان31,000,000 تومانلپ تاپ مایکروسافت (درحدنو) SURFACE LAPTOP 1 ️️CI7/16GB/512SSD/INT 13
22,900,000 تومان22,000,000 تومانتبلت مایکروسافت (درحد نو) SURFACE PRO 6 ️️CI5/8GB/256SSD/INT
25,000,000 تومان23,900,000 تومانتبلت مایکروسافت SURFACE PRO 7+ ️️CI5/8GB/256SSD/INT
35,000,000 تومان34,000,000 تومانتبلت مایکروسافت (درحدنو) SURFACE PRO 7 ️️CI5/16GB/256SSD/INT
33,500,000 تومان31,900,000 تومان